Frågor och svar

Här finner du svar på de vanligaste frågorna vi får

Vad ska åtgärdas innan leverans?

Det är viktigt att marken är förberedd innan gräset levereras då gräs är en färskvara och därför ska läggas samma dag som det levereras. Du kan läsa mer om vad som ska förberedas under tjänsten “Förberedelse av mark”.


Vad ska göras då gräset levererats?

Då gräset levererats är det viktigt att utrullningen påbörjas så snart som möjligt. Läs mer om detta under tjänsten “Utrullning”.


Vad ska åtgärdas efter utrullning?

Så fort gräset rullats ut är det framförallt två saker som är viktiga: vattning och gödsling. Du kan läsa mer om detta under tjänsten “Efterarbete”. gräset levererats är det viktigt att utrullningen påbörjas så snart som möjligt. Läs mer om detta under tjänsten “Utrullning”.


Efter hur lång tid kan man använda gräsmattan?

Det går att gå försiktigt på gräset så fort det har rullats ut men det tar omkring två veckor innan rotfästningen påbörjats. Efter ca. en månad har gräset fått ordentligt fäste och tål då mer slitage.


När kan man lägga en ny gräsmatta?

Det gräs som våra leverantörer tillhandahåller levereras mellan slutet av april till och med oktober för bästa resultat.


Vilken fröblandning använder ni i erat gräs?

Våra leverantörer använder en fröblandning som till 70% består av ängsgröe och 30% rödsvingel. Detta resulterar i en tätvuxen och slittålig gräsmatta optimal i villasammanhang men också för större ytor som fotbollsplaner och lekplatser.

SAKNAR DU SVAR PÅ NÅGON FRÅGA?
STÄLL DEN HÄR – SVAR INOM 24 TIMMAR

Kontakt

073 – 629 16 00

Gräsbolaget 2016 – All rights reserved
Del av 88Trädgård & Städservice